Meezingen

Samen zingen verbroedert

Er zijn een aantal voordelen van het samen zingen. Het versterkt namelijk het gevoel van saamhorigheid.
 Je staat versteld hoe mooi je jouw stem kunt afstemmen op de anderen, wat tot een gevoel van verbroedering leidt. Tegelijkertijd worden er in je hersenen gebieden actief gemaakt die een afremmende werking hebben op stress en pijn. Daarnaast komt er, zodra je zingt, oxytocine vrij. Dat zorgt ervoor dat je dat gevoel van saamhorigheid en empathie ervaart, net als meer rust.
Er kunnen zich nog altijd enthousiaste zangers en zangeressen aanmelden. Vooral mannen zijn van harte welkom. Een geschoolde stem is niet nodig, maar je moet wel een beetje toon kunnen houden. Als je kennis wil maken met Het Koor Doesburg kun je langs komen tijdens een repetitie avond.
Je hoeft niet meteen mee te zingen, maar het mag uiteraard wel, achteraan of vooraan, kijk maar wat je prettig vindt. Je mag gedurende een lopende maand mee komen zingen om te kijken of het van beide kanten klikt.
Een aspirant lid kan tijdens de repetitie komen kijken of de muziek en de mensen van het koor bij hem of haar passen. Een van onze koorleden zal je ontvangen, jouw vragen beantwoorden en je wegwijs maken.
We repeteren eens per twee weken op de maandagavond van 19.45 uur tot 21.30 uur in De Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.
Het lidmaatschap bedraagt 12x €15,- per maand.
Ben je geïnteresseerd? Geef je naam, adres, telefoonnummer en stemsoort door op het e-mailadres:
hetkoordoesburg@gmail.com
koor-3